Hjem igen efter otte måneder

Beboerne er ved at vende tilbage efter en brand, der ødelagde hele den øverste etage på en boligblok.

Ib Holm er ved at være færdig med at flytte ind i den ny-istandsatte lejlighed. Nu er det slut med at være hjemløs efter otte måneder. Reolen og bøgerne er han så godt som færdig med, og nu skal billederne finde deres rette plads.

Rimeligt heldig

Ib Holm boede på anden sal før branden på A.D. Burchartsvej i Kolding. Ved branden den 2. september blev han indbo skadet af røg og vand. På etagen over gik beboernes indbo til i flammerne, og næsten intet kunne reddes.

Ib Holm siger, han er glad for, at nogle af hans ting overlevede branden. Han skal være i balance mellem de ting, han kender, og han føler, at han er rimeligt heldig sammenlignet med andre, der mistede alt, hvad de ejede.

- Der er visse billeder, jeg kan placere med det samme, siger han. Men der er ikke rigtig nogen "samklang" med det, han havde før, så han går rundt og prøver billederne af på væggene, før han beslutter, om de skal hænge lige der - eller et andet sted.

Nye ting

De første to opgange i boligblokken er ved at blive befolket igen efter måneders renovering. En anden af de tilbagevendte er Jesper Josefsen, som endte med at have fordel af branden.

Han havde ikke noget af affektionsværdi. Han havde samlet lidt her og lidt der, og nu står han med nye ting, som han skal have anbragt.

- Det er et pakke-rod, siger han, mens han står mellem alle flyttekasserne og møblerne. Men det er dejligt at være tilbage i sin egen lejlighed, tilføjer han.

Branden begyndte højt oppe i blokken, men årsagen er aldrig fundet, og sagen er henlagt.

Politiet: Brand begyndte på børneværelse

Boligblok i Kolding brænder fortsat

Brand i boligblok i Kolding