TV der bevæger dig

Hjemløse skulpturer er kommet til Kolding

Skulpturer af hjemløse er et sjældent syn, men det kan opleves i Kolding frem til september. Foto: Jacob Schjødt, TV SYD

Thomas Engel har selv været hjemløs, og han er glad for, at der bliver sat fokus på hjemløses liv. Han er næstformand for Koldings udsatteråd, som var med til indvie udstillingen torsdag. Foto: Jacob Schjødt, TV SYD

1 af 2

Bronzekunst vil hele sommeren sætte fokus på udsatte borgere

Normalt laver man skulpturer af konger og søfartshelte. Men frem til 1. september vil ni bronzeskulpturer af hjemløse præge Kolding.

Skulpturerne er skabt af den fynske billedhugger Jens Galschiøt, som er kendt for at lave kunst med kant - blandt andet om religion og klimaramte isbjørne. 

I 2010 blev han hyret til at lave hjemløse-skulpturer af den danske organisation Projekt Udenfor, og siden har skulpturerne været udstillet i en række danske og udenlandske byer.

Koster en formue

På den måde sætter kunsten fokus på en gruppe mennesker, man ikke hører så meget om.

Bronzeskulpturer koster jo en formue at lave. Det er ikke noget, man laver af hjemløse

Jens Galschiøt, billedhugger

- Bronzeskulpturer koster jo en formue at lave. Det er ikke noget, man laver af hjemløse. Det er noget, man laver af statsministre og den slags. Så derfor er det meget specielt at lave dem i bronze. Det tiltrækker opmærksomhed, sagde Jens Galschiøt dengang til Ritzau. 

 

I dag er der fernisering på udstillingen af de ni skulpturer, som er placeret forskellige steder i Kolding by. Udstillingen er arrangeret af City Kolding i samarbejde med Kolding Kommunes udsatteråd. 

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App