Hjemme igen efter stor indsats i Serbien

Efter at have lænset over 300 millioner liter vand væk fra oversvømmede områder i Serbien, er Beredskabsstyrelsen Sydjyllands mandskab nu tilbage i Haderslev.

Søndag vendte ni mand fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland tilbage til Haderslev efter at have været udsendt til Serbien i 14 dage. I alt har 26 mand fra Beredskabsstyrelsen været af sted.

Under udsendelsen har holdet arbejdet i døgndrift på at fjerne vand fra oversvømmede områder i byerne Svilajnac og Obrenovac. Samlet set har mandskabet fjernet over 300 millioner liter vand fra oversvømmede områder i de to byer.

Opgaverne har bl.a. bestået i at fjerne vand fra et anlæg til forsyning af rent drikkevand til lokalbefolkningen og ved lokale pumpestationer, så de serbiske myndigheder igen selv kan varetage opgaven med at flytte vandet tilbage til de oversvømmede floder.

Beredskabsstyrelsen har fortsat 34 mand med pumpe- og vandrensningsmoduler udsendt til nabolandet Bosnien, hvor oversvømmelserne også har ramt befolkningen hårdt.

Mandskabet, der har været udsendt til Serbien, består af befalingsmænd og værnepligtige redningsspecialister fra styrelsens afdelinger i Haderslev, Herning og Næstved.