Hjemmehjælpsfirma truer med retssag mod kommuner

Det private hjemmehjælpsfirma, Tryghedsplejen, overvejer at lægge sag an mod Kolding og Vejle kommuner, fordi de har opsagt kontrakterne med firmaet.

- Vi har haft opsigelserne fra Kolding og Vejle til juridisk gennemsyn, og da det er advokaternes klare opfattelse, at der ikke findes juridisk belæg for opsigelserne, har kommunerne netop modtaget indsigelser mod disse, siger partner i firmaet Imran Hussain.

Tryghedsplejen har fået arbejdskraft via et vikarbureau, der anviste uuddannet arbejdskraft og overtrådte arbejdsmiljøreglerne.

Kolding Kommune indgik kontrakt med Tryghedsplejen, selv om Vejle Kommune havde droppet firmaet. Kort tid efter opsagde Kolding Kommune kontrakten, da en tidligere ansat henvendte sig til kommunen og fremlagde belastende dokumentation.

Tryghedsplejen kom i søgelyset, da TV2-programmet Operation X har afsløret, at firmaet har brugt uuddannet arbejdskraft og sendt en regning for hjemmehjælp hos en borger, der var død.

Tryghedsplejen opgav efter eget udsagn samarbejdet med vikarbureaet og fik orden på fakturaerne, men det følte Kolding Kommune sig ikke overbevist om.