Hjemmekoncerter skal være det nye hit

Med et faldende salg af cd’er håber musikbranchen, at hjemmekoncerter bliver det nye hit. I aften prøves det af i Varde.

Anne Margrethe Momme flytter rundt på stuen, sætter stole op og dækker bord. I aften kommer godt 20 gæster til koncert i hendes hjem, og det er ikke uden sommerfugle i maven.

- Det er spændende. Jeg har ikke prøvet at have en hjemmekoncert før, så man ved ikke rigtig, hvad man kan forvente, men jeg glæder mig, siger Anne Margrethe Momme, der får besøg af en musiker, der spiller på harmonika.

Konceptet med hjemmekoncerter er endnu ikke særlig udbredt i Danmark, men det er enkelt og oplagt. Det kræver bare en person, der åbner sit hjem for en uformel optræden. Vedkommende får venner og bekendte til at bakke op om koncerten med en pris i omegnen af en biografbillet, og så får publikum en eksklusiv og intim oplevelse. Ifølge direktør for Spil Dansk, Ricco Victor, vil det være en sund nyskabelse, hvis live-musikken i stor stil kan nå helt ud i de danske hjem.

- Selv om dansk musik klarer sig flot på radio-playlister og streamingtjenester, så er der mange musikere, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Cd-salget har oplevet en lodret nedtur, og betalingen fra streamingtjenester – hvor mange brugere er gratister – kan ikke kompensere for indtægtsfaldet. Der skal tænkes nyt og kreativt, så dansk musik kan fastholde sin kvalitet og sit tag i publikum, siger Ricco Victor, direktør for Spil Dansk.

Tag med til hjemmekoncert

Programmet Naboer besøger Anne Margrethe Momme i det direkte program på TV SYD+ kl. 14, hvor hun gør klar til aftenens hjemmekoncert – programmet genudsendes kl. 19.55 og 22.35.
I nyhederne kl. 19.30 er Nabo-vært Christina Hoffmann desuden med, når hjemmekoncerten er i gang.