Hjemmerøver var kun på fri fod i syv timer

Natten til fredag anholdt politiet en 28-årig dansk mand kun syv timer efter, at han i Christiansfeld begik et voldeligt hjemmerøveri mod ægtepar på henholdsvis 81 og 78 år.

Opdatering: Den 28-årige mand er varetægtsfængslet i fire uger. Det kommer til at foregå i surrogat på en psykiatrisk afdeling, da dommeren vurderer, at den 28-årige ikke er egnet til at opholde sig i en almindelig arrest.

Torsdag aften blev ægteparret ofre for et hjemmerøveri i Christiansfeld, da en dansk mand kort efter klokken 20 trængte ind i deres hjem på Gl. Præstegårdsvej. Ægteparret blev overfaldet med spark og slag og frarøvet et ubetydeligt kontant beløb. 

På baggrund af en intens efterforskning blev en 28-årig lokal mand anholdt kun syv timer efter røveriet. Han har under den første afhøring erkendt at have været i ægteparrets hjem i aftes - men nægter selve røveriet.

quote

Det er yderst tilfredsstillende, at vi så hurtigt har fundet frem til og anholdt en mulig gerningsmand.

Jørn Bystrup, vagtchef, Sydøstjyllands Politi

- Det er yderst tilfredsstillende, at vi så hurtigt har fundet frem til og anholdt en mulig gerningsmand. Vi har virkelig knoklet løs i nat med efterforskningen, siger vagtchef Jørn Bystrup fra Sydøstjyllands Politi fredag morgen til TV SYD.

Det ældre ægtepar på henholdsvis 81 og 78 år var natten til fredag til behandling på skadestuen. De har fået skader på kroppen og i ansigtet.

Mens ofrene fik hjælp på skadestuen, blev den formodede gerningsmand anholdt klokken 03.25 fredag morgen på sin bopæl i Christiansfeld.

Natten til søndag den 29. oktober fandt to andre hjemmerøverier sted i samme kvarter i Christiansfeld. De to røverier indgik i efterforskningen af en udenlandsk bande, der menes at have begået hjemmerøverier i flere landsdele. Fem personer blev tidligere på ugen anholdt på Sjælland i sagen.

Efter tre røverier i ældres hjem i Christiansfeld på mindre end tre uger, er politiet ekstra tilfredse med nattens anholdelse.

- Med anholdelsen af de fem mistænkte på Sjælland var trygheden ved at vende tilbage hos de ældre i Christiansfeld - og så skete et tredje røveri i aftes. Med pågribelsen af den 28-årige i nat, så bør der ikke være grundlag for ny ængstelse, siger vagtchef Jørn Bystrup, Sydøstjyllands Politi.

Den 28-årige fremstilles ved middagstid i grundlovsforhør ved Retten i Kolding med krav om varetægtsfængsling.

Nattens hjemmerøveri har ingen forbindelse til de to røverier i oktober, understreger Sydøstjyllands Politi.