Hjemmerøveri: Slår kvinde med hammer

En kvinde blev torsdag morgen slemt overrasket, da hun blev overfaldet med en hammer og fik frarøvet sin pung.

En kvinde var torsdag morgen alene hjemme på sin landejendom på Østerskovvej i Rødding i Sønderjylland, da en mand trængte ind i hendes hjem og slog hende i baghovedet med en hammer.

- Manden flygtede til fods over nogle marker. Vi var ude at lede med en hundepatrulje og fandt ham i en skov et par kilometer fra gerningsstedet, siger vagtchefen.

Kvinden anmeldte røveriet 9.14, og lidt over en time efter lykkes det politiet og hundepatruljen at opsnuse røveren.

- Vi betragter hendes tilstand som stabil, for hun anmeldte selv røveriet, men hun har altså fået et eller flere slag i hovedet med hammeren, så man kan ikke vide, om hun har nogle indvendige skader, siger vagtchef Jan Stokholm Andersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

Kvinden skal nu igennem en retsmedicinsk undersøgelse

Røveren er 22 år og fra Østeuropa. Han kommer formentlig fra Litauen, mener vagtchefen.

Hjemmerøveren blev anholdt i "felten" som vagtchefen formulerer det. Han havde stjålet en pung fra landejendommen, som han havde fået med sig.

Han er sigtet for hjemmerøveri, da han har udøvet vold mod kvinden i hendes eget hjem i forbindelse med, at han har taget hendes ejendele.

Manden er ifølge vagtchefen bekendt med landejendommen, da han tidligere har arbejdet der.

Den 22-årige erkender at have stået bag hjemmerøveriet, oplyser vicepolitiinspektør Jan Lambertsen fra lokalpolitiet i Vejen.