TV der bevæger dig

Hjemmeværnet efterlyser respekt

02:16

1 af 2

Hjemmeværnsfolkene oplever i flere og flere tilfælde, at de anvisninger de kommer med bliver overhørt. Senest blev to påkørt ved dyrskuet i Aabenraa.

De står der hver gang. Til koncerter, sommerfester eller motionsløb. Hjemmeværnet som sørger for at trafikken til store arrangementer forløber glidende. I flere år har de været udsat for satire, men nu er det blevet en tand grovere. Der er flere og flere som ikke retter sig efter de grønklædtes anvisninger.

- Vi havde et eksempel på det ved dyrskuet i Aabenraa, hvor to hjemmeværnsfolk blev påkørt af en bilist, der ikke ville følge deres anvisninger om at køre en bestemt vej, siger politikommissær Anders Hansen fra lokalpolitiet i Aabenraa.

Juridisk set så skal hjemmeværnsfolk respekteres på linje med almindelige politibetjente. De er omfattet af samme paragraffer i straffeloven. Derfor undrer det, at de ikke får samme respekt som politiet traditionelt optræder.

- Vi vil godt appellere til, at alle respekterer det store arbejde, hjemmeværnsfolkene gør for at sørge for trafiksikkerhed og orden. Følg deres anvisninger og hav respekt for dem ? både som mennesker og som myndighedspersoner. Desværre ser vi jævnligt det modsatte, siger Anders Hansen.

Bilisten fra dyrskuet i Aabenraa der påkørte de to hjemmeværnsfolk er nu sigtet af politiet. Hvad tiltalen skal lyde på er endnu uklart.

00:17 Luk video

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden