TV der bevæger dig

Hjemmeværnet viser deres værd

01:54

Over 5000 frivillige hjemmeværnsfolk mødes i denne weekend i Trekantområdet. De vil blandt andet sætte kritikere på plads og bevise deres betydning for Danmark.

Udover en kronprinsesse og en forsvarsminister, så var 5559 af de i alt 46.000 frivillige hjemmeværnsfolk i Danmark med i dagens kæmpeøvelse i Trekantsområdet.

Den kæmpestore øvelse strækker sig helt fra fredag til søndag. De mange hjemmeværnssoldater skal øve sig i de mange forskellige opgaver, som de til hverdag løser for blandt andet forsvaret, politiet, skat og beredskabet.  

Men målet med øvelsen er også at give danskerne mere kendskab til Hjemmeværnet.

Forsvarsminister, Peter Christensen, der også at finde til øvelsen lørdag, fik set, hvad han får for den halve milliard, som værnet koster om året

- Hvad hjemmeværnet samlet set hjælper med, det er langt mere, end jeg tror, de fleste danskere faktisk er klar over, siger ministeren.

Hjemmeværnet har ofte været kritiseret for at være weekendsoldater eller trafikdirigenter med for meget magt.

- Dem der tror, at vi har sådan et image, kan bare komme og se. Så er jeg sikker på, at folk får en anden opfattelse, siger Henrik Holck Rasmussen, kommandør ved Chefmarineværnet.

Øvelsen slutter søndag med en stor parade foran Bülows Kaserne i Fredericia. Her vil alle de mange hjemmeværnsfolk stå skulder ved skulder. Her deltager også Dronning Margethe og Kronprinsesse Mary.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden