Hjemmeværnsfolk afløses ved grænsen

Rimelig interesse fra hjemmeværnsfolk til kursus i grænsekontrol. Nyt hold skal afløse ved grænsen, hvor grænsekontrollen fortsætter til november.

Cirka 40 har meldt sig til et kursus for hjemmeværnsfolk, som er interesseret i at arbejde ved grænsen. Kurset tager en uge og holdes på Ryes Kaserne i Fredericia.

Fristen for at søge er midt i august. Kurset skal give hjemmeværnsfolkene de rette kompetencer for at assistere politiet ved grænseovergangene. Kursusdeltagerne skal blandt andet lære at kontrollere trafikken, pas og papirer.

Ikke alle kan blive en del af holdet ved grænsen. Der er nogle forudsætninger, der skal være på plads:

 - Man skal have gennemført hjemmeværnets uddannelse, og så skal man have en ren straffeattest, fortæller seniorsergent Finn Højland til DR Syd.

Hjemmeværnet har siden sidste år stillet med mandskab svarende til 125 årsværk til grænsekontrollen. Niveauet er droslet ned med ca. 40 årsværk, så i alt 165 betjente har kunnet vende hjem til politikredsene.

EU kommissionen har anbefalet, at grænsekontrollen udfases. Men den midlertidige grænsekontrol er foreløbigt forlænget til 12. november. 

Regeringens aftale med Hjemmeværnet løber frem til 1. januar 2018. I foråret blev 21 hjemmeværnsfolk uddannet til grænsekontrol.

Danmark indførte midlertidig grænsekontrol tilbage i januar 2016.