Hjertecenter Varde klarer sig

På tirsdag slår Hjertecenter Varde dørene op for et helt nyt hjertehospital til 115 millioner kroner. Det sker samtidig med, at hjertecentret fortsat ikke ved, hvor mange hjertepatienter, der i fremtiden vil blive henvist fra Region Syddanmark.

I foråret bekendtgjorde sundhedsstyrelsen, at man ikke ville anbefale henvisning af hjertepatienter til sygehuse med færre end 750 hjerteoperationer om året.

Det krav kunne Hjertecenter Varde ikke opfylde. Samtidig blev der sat spørgsmålstegn ved en gammel aftale mellem det daværende Ribe Amt og Hjertecenter Varde om henvisning af lokale patienter til behandling i Varde.

Optimister

Siden da har der været spekuleret på, om hjertecentret ville kunne overleve økonomisk.

Men her få dage før den officielle indvielse af nybyggeriet er folkene bag Hjertecenter Varde fulde af optimisme.

- Efter min vurdering har sundhedsstyrelsen åbnet op for muligheden for at indgå en samarbejdsaftale mellem OUH og Hjertecenter Varde - selv om vi muligvis ikke når op på de oprindeligt krævede 750 hjerteoperationer om året, vurderer Peter Steen Hansen, der er overlæge på hjertecentret i dag overfor TV SYD.

Norske og tyske patienter

Han er fortrøstningsfuld med hensyn til en ny aftale med Region Syddanmark. En ny aftale ville både være god for økonomien og en blåstempling af hjertecentret.

Hjertecenter Varde forhandler i øvrigt lige nu med flere tyske sygeforsikringer om at behandle tyske patienter.

For nogle måneder siden indgik hjertecentret en aftale om, at alle norske hjertepatienter behandles i Varde, hvis der er ventetid i Norge.