Høj fart skyld i ulykke med fem dræbte

Det var en lettisk bilists høje fart og hasarderede overhaling, der lørdag kostede livet for en familie på fire fra Esbjerg i en voldsom trafikulykke ved Holsted.

To søstre på otte og seks år, deres far på 37 år og deres 33-årige mor blev dræbt, da en bilist fra Letland overhalede deres bil i høj fart. Også den lettiske bilist blev dræbt.

-  Vi har vidneforklaringer, der bekræfter mistanken om høj fart og hasarderede overhalinger. Nu skal vi have bilinspektørens vurdering af de tekniske spor på ulykkesstedet sammeholdt med observationerne fra øjenvidner til ulykkens og den lettiske bilists kørsel forud for ulykkken, siger vagtchef Erik Lindholdt til TV SYD.

Ulykken skete på en skovstrækning på Grindstedvej nord for Holsted. Her kom de to biler kørende i samme retning, da den lettiske bilist trak ud for at overhale.

Et vidne har til politiet forklaret, at bilisten under overhalingen ramte det venstre baghjul på familiens bil. Det blev revet af, og føreren mistede herredømmet over bilen, der kørte af vejen, oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi lørdag aften.