TV der bevæger dig

Høje forventninger til Team Esbjerg-talent

02:38

1 af 2

Den flyvende hollænder Estavana Polman scorer på stribe. Nu skal hun føre Esbjergs kvindehåndboldhold til Danmarksmesterskabet.

Hun er bare 22 år, men forventningerne til hende er tårnhøje. For hun er nøgleperson i de to finalekampe mod den meget svære modstander FC Midtjylland. Først på udebane den 16. maj og siden den 23. maj på hjemmebane, hvor hun og hele Team Esbjerg kan løfte pokalen som Danmarksmestre, hvis de vel at mærke besejrer midtjyderne.

Estavana Polman fra Arnhem i Holland ved godt, at hun skal spille op til sit allerbedste og score mange mål, som hun gjorde det i semifinalen mod Viborg HK. Et pres der ikke alid er nemt. Men som en fan siger:

- Hun er usædvanlig viljestærk, og man kan se hvordan viljen lyser i øjnene på hende, for hun vil bare vinde.

Selv kan Estavana Polman sagtens mærke forventninger og pres fra trænere, medspillere og fans. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

- Selvfølgelig kan jeg mærke forventningens pres, men det er også fint, at der er forventninger til mig. Det ville være kedeligt, hvis der ikke var, siger den unge håndboldstjerne til TV SYD.

Hun er kendt for at have overskud til også at få publikum til at heppe endnu mere. I det hele taget synes hun at tage tilværelsen med en stor portion overskud. Også selv om hun må undvære sin hollandske kæreste og sin familie.

Kæresten Mart Lieder ser hun mest på Skype-forbindelsen. Men han er nu kommet til Esbjerg for at følge hende, hvor også hendes mor og far kommer for at se finalekampen.

Men når familie og kæreste ikke er i Danmark, har hun naboen og veninden Vera Hørkjær, der nærmest fungerer som reservemor. Hun er altid klar med en kop kaffe og en god snak, for eksempel hvis holdet en sjælden gang har tabt en kamp. For Team Esbjerg har gjort det så godt i sæsonen, at holdet sluttede på første-pladsen og nu er i finalen. For første gang nogensinde.

Træningen tages alvorligt, men ikke mere alvorligt end at hun ofte tager scooteren, fordi hun er for doven til at gå. En whisky kan hun også godt drikke. Leve vil hun.

Den unge kvinde var en ?drengepige?, men har siden lært af en hollandsk håndboldkollega alt det der med sminke og stilletter, så hun i dag også kan føre sig frem feminint. Ja det går så godt, at hun blev valgt som den 10. smukkeste sportskvinde i Holland.

Hun har spillet for Sønderjyske, og fortsætter med at spille for Team Esbjerg en sæson mere. Men spørgsmålet er så, hvor den ambitiøse flyvende Hollænder derefter flyver hen.

- Ja, jeg er meget ambitiøs. Jeg vil være verdens bedste, siger hun til TV SYD med et grin.

Men tag ikke fejl. Hun mener det!

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden