Høje priser på marcipan og kakao presser lokal producent

De sidste fire år er priserne på marcipan steget med 100 procent og kakao 40 procent. Det presser blandt andre Ole Chokolade i Kolding.

Det kan blandt andet mærkes hos Ole Chokolade, der er et lille familieejet firma, som gennem 50 år har produceret luksuschokolade til de skandinaviske lande. Her har man aldrig haft så dyre produktionsomkostninger som nu.  Det er både priserne på kakao, nødder og dermed også marcipan, der er skyld i de stigende produktionsomkostninger. Kakaopriserne er steget med 40 procent de sidste fire år, og værre ser det ud med indkøbspriserne på marcipan – de er steget med 100 procent.

quote

Det har kostet os ca. 500.000 kr. på bundlinjen de sidste fire år

Marianne Vile Ellerkamp, medejer Ole Chokolade

 

- Det har kostet os ca. 500.000 kr. på bundlinjen de sidste fire år, så det er selvfølgelig noget, der kan mærkes, og det kan vi jo ikke blive ved med at tage på vores skuldre. Så selvom vi ikke er meget for det, bliver vi snart nødt til at ty til prisstigninger, hvis det ikke ændrer sig, lyder det fra Marianne Vile Ellerkamp, der er medejer af og direktør for Ole Chokolade.

Besøg virksomheden
Programmet Med på job besøger Ole Chokolade. Se med på TV SYD+ kl. 17.30, 19.55 og 22.40. Du kan også se det på www.tvsyd.dk/medpaajob 

Serien Med på Job besøgte mandag Oles Chokolade. Hvor lang tid tager det at lave et stykke chokolade? Det får du svar på, når Christina Hoffmann besøger Ole Chokolades lille chokoladeværksted i Kolding.