Dronningen besøgte ligesindede på designefterskole

Som en del af dronning Margrethes travle program i Tønder Kommune lørdag var hun forbi Højer Designefterskole, hvor elever viste deres designprojekter frem.

- Nej, hvor festligt, udbryder Hendes Majestæt Dronningen.

Foran hende står Emma Bjerregård, der er tidligere elev på Højer Designefterskole. Hun har netop vist dronningen et af de projekter, hun selv har lavet på skolen.

Projektet er en jakke, som kan folde sig ud til at blive en lang vest. Den er blevet til som del af et samarbejde med det kommende Wegner-museum i Tønder. Her fik Emma Bjerregård til opgave at nyfortolke Wegner og hans designs. 

- Jeg har selv valgt at fortolke Wegner og hans ikoniske Y-stol, lyder forklaringen fra den tidligere elev på efterskolen.

(0_58) INDSLAG Højer Designefterskole dronning.png
Foto: Sebastian Würtz, TV SYD

Efterfølgende var Emma Bjerregård meget glad for den reaktion, der kom fra dronningen, da hun viste sit projekt frem.

- Jeg har lavet en jakke, der folder sig ud til at være en lang vest, og da jeg så foldede den ud, kom der et lille “wow” fra hende, fortæller hun med et stort smil og tilføjer:

- Jeg er meget beæret.

Flere ugers forberedelse

Besøget på Højer Designefterskole var en del af dronningens besøg i Tønder Kommune lørdag.

At dronningen skulle besøge efterskolen, skyldes hendes interesse i kunst og design. Og så ønskede hun at møde unge ligesindede.

(0_50) INDSLAG Højer Designefterskole dronning.png
Foto: Sebastian Würtz, TV SYD

På efterskolen havde man set frem til besøget i lang tid.

- Det er en meget stor dag, som vi har set frem til med glæde. Vi har forberedt os de sidste mange uger på det her besøg, fortæller forstander Kirsten Boyschau Hansen.

Taknemmelig elev

Op til besøget havde både elever og personale haft travlt med at alt var helt klar til det fine besøg.

- At få besøg af en dronning er jo ikke noget, vi får hver dag. Så vi vil jo gerne have, at alting fremtoner godt og flot, siger forstanderen, der startede Højer Designefterskole op i 2007.

Det var også en stor oplevelse for eleverne at få besøg af Hendes Majestæt Dronningen, og ifølge Emma Bjerregård var det en surrealistisk oplevelse.

- Hun var virkelig sød, smilende og helt rolig, så man blev selv helt rolig og kunne slappe af i det, siger hun og slår fast:

- Jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg har kunnet få den her oplevelse.