Højere fartgrænse får bilister til at køre langsommere

Et forsøg i Sønderborg Kommune hvor fartgrænsen blev hævet, har fået bilisterne til at sætte farten ned. Årsagen den er flere skilte på strækningen.

Det lyder måske underligt, men den er god nok. For at få flere bilister til at sætte farten ned på en del af Borgmester Andersens Vej har Sønderborg Kommune med succes hævet hastighedsgrænsen og på den måde fået flere til at lette foden på speederen.

Strækningen den lå tidligere i byzoneområde og derfor var den højest tilladte hastighed 50 km i timen. Problemet det var bare, at alt for mange bilister ikke respekterede fartgrænsen. 

-Årsagen den er, at mange bilister helt glemte, at de kørte i et byzoneområde, hvor der ikke blev skiltet med en hastighedsgrænse og derfor var der rigtig mange, der kørte mere end de tilladte 50 km i timen, fortæller Pia Duus Møhl fra Sønderborg Kommune til TV SYD.

Som et forsøg har Sønderborg Kommune derfor hævet hastighedsgrænsen til 60 km i timen og sat flere skilte op, der med jævne mellemrum på strækningen viser, at den højest tilladte hastighed er 60 km i timen.

Det har vist sig at være en stor succes, fordi de seneste målinger viser, at gennemsnitsfarten den nu er faldet fra 57,1 km i timen til 55,1 km i timen.

Sønderborg Kommune overvejer derfor nu, om flere vejstrækninger skal laves om til 60 km områder, selvom de lige nu er placeret i et område, hvor bilisterne i dag kun må køre 50 km i timen.