Højere hastighed på landevejene

Politisk flertal for højere hastighed på de danske landeveje. Hastigheden skal sættes op fra 80 km til 90 km.

Det er både Regeringspartiet, Det Radikale Venstre og oppositionspartiet Venstre som er enige om, at man bør sætte fartgrænsen op på landets landeveje, det skriver DR Nyheder.

-Jeg synes, man skal sætte hastigheden på landevejene op til 90 kilometer i timen, siger de Radikales transportordfører, Andreas Steenberg til DR Nyheder.

Den radikale ordfører begrunder over for DR Nyheder ønsket om en højere fartgrænse på landevejene med to ting.

Dels vil bilisterne komme hurtigere frem, og det vil øge mobiliteten på arbejdsmarkedet. Og samtidig vil det betyde færre ulykker på vejene.

Et forsøg Vejdirektoratet har lavet på udvalgte landeveje i Jylland, viser at 90 kilometer i timen øger trafiksikkerheden, fordi bilisterne begynder at køre med den samme hastighed.

Også Venstre vil gerne øge hastigheden fra 80 til 90 kilometer i timen.

- Det er muligt at hæve fartgrænsen, uden at Danmark bliver et trafiksikkerhedsmæssigt uland. I både Sverige og Tyskland har man væsentlig højere fartgrænser på landeveje end i Danmark, og derfor skal vi også med på den vogn i Danmark, så folk kan komme hurtigere frem, når de kører i deres bil, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen til DR Nyheder.