TV der bevæger dig

Højsæson: Fortsat lavt antal druknede i Syd- og Sønderjylland

Foto: Hanne Henrikke

Antallet af drukneulykker fortsat lavt i Syd- og Sønderjylland, mens det stiger på landsplan. Det glæder TrygFonden, som gør et stort arbejde for at forebygge drukneulykker.

Mens antallet af drukneulykker på landsplan er steget lidt, holder Syd- og Sønderjylland sig på et fortsat lavt niveau. I både 2011 og 2012 er Sønderjylland nede på fem fatale drukneulykker årligt. Til sammenligning var der i perioden 2007-2010 i gennemsnit cirka ni personer, der hvert år mistede livet i en drukneulykke.

Den positive udvikling er værd at glæde sig over, mener man i TrygFonden, som står bag landets største kystlivredningstjeneste.

- Det er utrolig glædeligt, at Syd- og Sønderjylland har formået at fastholde sidste års markante fald. Men én ulykke er altid én for meget, og derfor gælder det nu om at fortsætte det forebyggende arbejde i området og holde fast i de positive tendenser, siger René Højer, områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

Derudover er det værd at bemærke, at der ikke var en eneste fatal badeulykke ved stranden i 2012.

- Områderne ved vestkysten er typisk udsatte, når det gælder drukneulykker. Både fordi de er populære turistmål, og fordi vind- og vejrforhold kan være barske og uforudsigelige.

TrygFonden har fem bemandede livreddertårne i Syd- og Sønderjylland. Livredderne gør en stor indsats med at advare mod de lumke forhold på specielt vestkysten.

De fleste drukneulykker i Syd- og Sønderjylland finder generelt sted ved kysten og på åbent hav i forbindelse med fritidsfiskeri eller fritidssejlads. Men også søer og havne er godt repræsenteret i statistikken.

I Syd- og Sønderjylland i 2012 omkom én person ved kysten, én i havn og to i søer, mens én var i en branddam.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden