TV der bevæger dig

Højskoleelever ville skyde genvej på motorvej

Det er ulovligt at gå på motorvejen. Det måtte en gruppe højskoleelever sande mandag eftermiddag.

Et 24-timers løb, hvor det gælder om hurtigst muligt at finde en række seværdigheder, fik tre elever fra Rødding Højskole ud på motorvejen i Trekantområdet.

En række højskolelever fra Rødding Højskole skal på 24 timer finde en række seværdigheder i Jylland og på Fyn. De er sendt afsted med få penge, og skal på den mest opfindesomme måde finde vej.   

Det betød en gruppe på tre var lige lovligt opfindsomme mandag ved middags tid, og fandt vej til motorvejen ved Kolding Syd og gik tilsyneladende i det nordgående spor helt frem til nord for Vejle.

Sydøstjyllands Politi blev kimet ned af en række bilister, der så de opfindsomme vanderer på vildspor. Det er ikke blot farligt at gå på motorvejen, det er også ulovligt.

Vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Bent Hedeager Nielsen, fortæller til TV SYD, at en patruljevogn blev sendt ud til de glade vanderer, for at få dem i sikkerhed og fortælle dem, man altså ikke må gå på danske motorveje.

- Desuden kontaktede vi højskolen, og bad dem informere eleverne om, det er ulovligt at gå på motorvejen, siger Bent Hedeager Nielsen.

Rødding Højskole bekræfter, at de har sendt en gruppe elever afsted på det opfindsomme 24-timers løb.

- Vi har slet ikke tænkt over, at nogle ville tænke i den løsning. Derfor har vi nu via sms, facebook og mail kontaktet alle for at indskræpe, man altså ikke må bevæge sig ud på motorvejen, fortæller Henning Larsen, forretningsfører på Rødding Højskole.

Eleverne på motorvejen har fået en bøde på 700 kroner.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden