TV der bevæger dig

Højtuddannede skal også feje gader

02:11

Anne-Mette Lehmann er grafisk designer, men kommunen må godt sætte hende til at samle skrald.

1 af 2

Fanø Kommune vinder principiel sag om seniorjobs og får medhold i, at det er ok at sætte højtuddannede seniorjobbere til at feje gader.

Det er Beskæftigelsesankenævnet, der truffet afgørelse i den sag, der blev rejst af den 58-årige grafiske designer Mette Lehmann fra Nordby og fagforbundet Prosa.

I sensommeren blev Mette Lehmann tilbudt et seniorjob af Fanø Kommune, hvor hun trods sin uddannelse som grafisk designer skulle rense busskure, samle skrald op og feje gader.

Fagforbundet og Mette Lehmann fandt det forkasteligt og mente, at kommunen brød loven ved at tilbyde hende et job, hun var overkvalificeret til. Samtidig frygtede Prosa, at kommunens tilbud kunne underminere seniorjob-ordningen. Kommunerne skal tilbyde seniorjobs til ledige, der er tæt på efterlønsalderen.

Med afgørelsen har Fanø Kommune vundet en principiel sag.

I afgørelsen fra Beskæftigelsesankenævnet hedder det bl.a.:

?Kommunen fastlægger indholdet af seniorjobbet under hensyntagen til vedkommendes forudsætninger og interesser, men kommunen er ikke forpligtet til at tilbyde ansættelser på bestemte områder.?

Anne-Mette Lehmann har ikke ønsket at kommentere afgørelsen, men du kan høre hvad Fanøs borgmester Erik Nørreby (V) og fagforbundet Prosa siger til den i TV SYDs nyhedsudsendelse kl. 19.30.

Hvad synes du om dommen?

Deltag i debatten på www.facebook.com/tvsyd.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden