Holsted skal gemme affaldet

Plastik-flasker og mælkekartoner skal ikke i skraldespanden. 400 beboere i Holsted skal i stedet gemme deres affald i nyt projekt.

Når tekstiler og plastikemballager ender i skraldespanden under køkkenvasken, bliver de en del af det affald, som der er alt for meget af i Danmark.

Nu skal et nyt projekt mellem Vejen Kommune og Dansk Affald skaffe viden på bordet om, hvordan affaldet kan undgå at blive til ubrugeligt skrald. Derfor skal 400 borgere i Holsted i fire måneder sortere fødevareplast, tekstiler og drikkekartoner fra deres husholdningsaffald, så eksperter kan undersøge, hvordan materialerne kan blive genanvendt.

-Regeringens nye ressourcestrategiplan peger mod betydelig mere genanvendelse af vores husholdningsaffald. Vi vil med det her projekt prøve, om det er muligt at udnytte endnu mere affald til genanvendelse. Affald som ellers vil lande på forbrændingsanlægget. Det er til gavn for miljø og borgernes og kommunernes økonomi, siger Bjørn Stender, der er direktør i Dansk Affald om projektet.

I Vejen Kommune glæder de sig til at kunne involvere de aktive borgere i Holsted gennem miljøprojektet.

-Det her projekt er med til at profilere Holsted, som en grøn energiby, som også er byens vision. Det globale ansvar starter med lokal handling, siger Peter Hansen, afdelingschef i Teknik & Miljø i Vejen Kommune.

Projektet begynder d. 28. april og varer frem til den 31. august.