Homo-vielser kan give flugt fra folkekirken

Medlemmer af Indre Mission står på spring for at forlade folkekirken i protest mod regeringens forslag om, at homoseksuelle skal have mulighed for at blive viet i kirken.

- Det er dråben, der har fået bægeret til at flyde over. Jeg melder mig ud af folkekirken, og jeg vil arbejde for at frimenighed, siger præst Carsten Korsholm Poulsen, der underviser på den indremissionske højskole i Børkop.

Regeringen mener, at alle medlemmer af folkekirken skal have mulighed for at blive gift i kirken - uanset deres seksuelle orientering. De skal også kunne kalde sig ægtefæller.

- Jeg er ked af, at kirken retter sig ind efter politisk korrekthed. Den fjerner sig mere og mere fra Bibelen og bekendelsen. Gud har skabt os som mand og kvinde, og Gud står bag velsignelsen af ægteskabet i kirken. Velsignelsen omfatter ikke par af samme køn, mener Carsten Poulsen. Han tilføjer:

- At tillade det, som Gud ikke tillader, det er ikke en måde at hjælpe de homoseksuelle på.

Ifølge Regeringens oplæg skal folkekirken have to vielsesritualer; det eksisterende vielsesritual for vielse af mand og kvinde suppleret med et nyt vielsesritual for homoseksuelle.

Samarbejde med kirken

Det nye vielsesritual skal udarbejdes i et tæt samarbejde med folkekirken, og biskopperne har sagt ja til, at de vil bidrage til dette arbejde. Det er samtidig besluttet, at den enkelte præst skal have frihed til at sige nej til at vie homoseksuelle. Denne frihed bliver sikret ved lov.

Regeringens udspil har også tilhængere blandt præster i folkekirken. En af dem er sognepræst Kristian Bøcker, Randbøl. Han peger på, at Bibelens ord kræver fortolkning.

- Spørgsmålet er, hvorfor det lige netop er Bibelens ord imod homoseksualitet, der skal tages helt og aldeles bogstaveligt, skriver han til TV SYD og fortsætter:

- Hvorfor ikke Jesu ord om, at den som hader sin bror eller søster er mig ikke værdig? Eller hans svar til den rige unge mand, der ville vide, hvad han skulle gøre for at få evigt liv: Sælg alt hvad du ejer og giv det til de fattige? Hvorfor er det lige ordene om homoseksualitet, der ikke skal fortolkes?

Kristian Bøcke mener, at kirkens "mørkemænd" står i vejen for at forkynde det glade budskab om Guds komme til sine mennesker.