Hornsyld slog alle rekorder

På forhånd havde Bjerre Herreds Svømmeklub sat sig for at gøre rent bord og give de øvrige 32 danske svømmeklubber baghjul i den landsdækkende konkurrence "Danmark - svøm langt". Her gælder det om at flest deltagere svømmer flest kilometer.

Og Hornsyld-klubbens høje ambitioner blev mere end indfriet: klubben vandt overlegent i alle kategorier, men i det  hele taget gjorde de sydjyske svømmeklubber det rigtig godt i konkurrencen.

I Hornsyld var ikke færre end 379 deltagere i bassinet - mod 351 sidste år, og slår dermed store byer som Esbjerg og Kolding - og ikke mindst de store klubber på Sjælland.

Målt i forhold til indbyggertallet er præstationen ikke mindre imponerende: næsten hver fjerde indbygger brugte søndagen på en tur i Hornsyld Idrætscenter (helt præcist 22,97 procent) - og de mange svømmere tilbagelagde til sammen ikke færre end 549 kilometer.

Stolthed og glæde

Her til aften fortæller svømmeklubbens formand, Kirsten Lund, at klubben er meget stolt over den store opbakning, de lokale har vist.

Præmien er en penge-præmie til svømmeklubben, som muligvis vil blive brugt på sikkerhedsudstyr.

- Det har vi ikke helt fundet ud af endnu. Nu skal vi først fejre vores resultat, fortæller den glade formand.

Blåvandshuk og Esbjerg klarer sig også fint

I TV SYDS område markerede de to kyst-byer Esbjerg og Blovåndshuk sig også fornemt: West Svim i Esbjerg nåede med 306 antal svømmere op på andenpladsen - her svømmede deltagerne 516 kilomter.

Blåvandshuk Svømmeklub kunne stille med 255 deltagere, og nåede dermed en tredjeplads.