TV der bevæger dig

Horsens er hårdt ramt af sommerhus-indbrud

Der er store udsving i, hvor der er størst risiko for indbrud, hvis du er sommerhusejer.

I Horsens Kommune er der sket en stigning på 45 pct. i antallet af indbrud i sommerhuse. Men også Aabenraa Kommune er også hårdt ramt: Her blev begået 42 pct. flere indbrud i fritidshuse.

Det viser en ny opgørelse over indbrud i sommerhuse i perioden 2010-2011.

Påsken står for døren, og snart skal sommerhuset tages i brug.

En ny opgørelse over indbrud i sommerhuse viser, at hvis sommerhuset ligger i Horsens og Aabenraa er der stor risiko for, at der har været ubehageligt besøg. De to kommuner har i perioden 2010-2011 haft en stigning på 42-45 pct. i antal indbrud i sommerhuse.

Men Horsens og Aabenraa er ikke alene.

Adskillige kommuner i Syd- og Sønderjylland er også plaget indbrud i sommerhuse. Kolding og Tønder har også oplevet en stigning i indbrud på 26 pct.

Fjern ting af værdi

Der er visse forholdsregler, du kan tage dig som sommerhusejer.

- Fjern haveredskaber, stiger og andet potentielt indbrudsværktøj for tyven i de perioder, hvor du ikke er i sommerhuset ? også når du bare er ved stranden.

Tag så mange ting af værdi, som du kan, med dig igen, når du kører hjem fra sommerhuset, så du ikke frister tyvene mere end højest nødvendigt.

Overvej, om du har brug for stærkere låse eller anden sikring som fx alarmer, og tal så i øvrigt med naboerne om, at I holder øje med hinandens sommerhuse, siger konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Store udsving

Det nye opgørelse viser også, at der er store udsving mellem de enkelte kommuner i vores region. I Billund Kommune er der et drastisk fald på 73 pct. i antallet af indbrud.

Det er svært at sige præcist, hvad udsvingene skyldes, men en af årsagerne kan være, at organiserede indbrudstyve ser sig varme på forskellige områder fra år til år, siger konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu