TV der bevæger dig

Horsens fastholder 10. klasserne

Et godt uddannelses-miljø fastholder eleverne. (Arkivfoto).

De unge 10. klasses elever i Horsens er blevet bedre til at holde fast i skolen, efter at deres uddannelse er flyttet til erhvervsskolen Learnmark.

Det fortæller DR Østjylland.

Som en af landets første samlede Horsens Kommune sidste år 10 klasserne sammen med handelsgymnasiet og de tekniske uddannelser.

Ordningen får gode karakterer af eleverne, fortæller afdelingschef på Learnmark, Carsten Jacobsen.

- De unge er glade for at følges med deres tidligere klassekammerater, som er gået videre i handelsgymnasiet eller på teknisk skole. De føler sig som en del af noget større frem for at være isoleret i et 10. klassecenter som før, siger Carsten Jacobsen.

20 gav op

Effekten er så positiv, at færre unge er holdt op på uddannelsen. Det gjorde 35 elever i 2010, men i dette skoleår, hvor det nye bofællesskab er etableret, har kun 20 forladt klasserne.

- Når vi har andre uddannelser i huset, så er der en masse rollemodeller, som de unge 10. klasser kan spejle sig i, og det skulle gerne føre til, at endnu flere unge får en ungdomsuddannelse, siger Carsten Jacobsen.

Han fortæller, at andre kommuner har vist interesse for den nye form for 10. klasse.

- I sidste uge var vi i København for at fortælle Kommunernes Landsforening og en række kommuner om vores resultater, og det vakte stor interesse, siger han.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu