HORSENS: Rivende udvikling i kommunen men total stabilitet på borgmesterkontoret

Horsens er glohed når det gælder befolkningstilvækst og byudvikling. Og meget rød når det gælder sammensætningen i byrådssalen.

Analyse. Huspriserne stiger, befolkningstallet stiger, trafikken hober sig op på motorvejen og i midtbyen og nye bygninger til både erhverv og bolig skyder op over det hele. Der er gang i udviklingen i Horsens, men politisk er det anderledes roligt.

Ny mand i front for V har svær kamp foran sig

Socialdemokraterne sidder tungt på kommunen og har gjort det længere end nogle af kommunens ældste borgere. Borgmester Peter Sørensen (A) og partikammeraterne har 13 af de 27 pladser i byrådet, og Peter Sørensen er da også storfavorit til at fortsætte.

Det bliver dog ikke uden kamp. Venstre har skiftet ud på spidskandidatposten undervejs i denne valgperiode og har nu Martin Ravn (V) i spidsen.

Hvad med ikke-Horsens?

Kommunens borgere i små- og mellembyerne såsom Lund, Østbirk og Egebjerg kigger misundeligt på hovedbyen Horsens. Mange har opfattelsen af, at al udvikling foregår i hovebyen, mens resten af kommunen glemmes.

Politikere, der ikke kan genkende det billede, fortæller om renoveringer af bygninger og opførsel af multihaller uden for Horsens og påpeger, at huspriserne stiger i hele kommunen.