Horsens-sejler med i kampen om at blive Årets Sportsnavn

Den 24-årige Horsens-sejler Anne-Marie Rindoms guld ved VM i Oman fører nu til, at hun udnævnes som den fjerde kandidat til prisen Årets Sportsnavn.

Der er nu fire kandidater at tage stilling til, når Jyllands-Postens og Danmarks Idrætsforbunds pris, Årets Sportsnavn, skal uddeles.

For første gang i prisens 25-årige historie har komitéen bag prisen valgt at efternominere en atlet. Årsagen er Horsens-sejleren Anne-Marie Rindoms guldmedalje i disciplinen Laser Radial ved VM i Oman i slutningen af november.

Dermed tilslutter hun sig feltet af nominerede til prisen bestående af svømmeren Jeanette Ottesen, der stiller op for svømmeklubben Triton i Vejle, Haderslev-orienteringsløberen Maja Alm og kajakroeren René Holten Poulsen.

- Jeg er mega-glad for nomineringen og faktisk ret overvældet. Jeg synes jo også selv, at jeg har gjort det ret godt i 2015, så det er klart, at det er dejligt, at andre også har bemærket mine resultater. siger Anne-Marie Rindom

Direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm, forklarer, at nomineringen af Anne-Marie Rindom først kommer nu, da hendes VM-guld fandt sted sent på året, hvor de første nomineringer var blevet offentliggjort.

- Det er en markant idrætspræstation, der ikke skal negligeres. Anne-Marie Rindoms guldmedalje ved VM i en olympisk disciplin lover netop godt for det kommende OL. Det ville ikke give nogen mening ikke at nominere hende, siger Morten Mølholm..

Anne-Marie Rindom befinder sig i øjeblikket i brasilianske Rio de Janeiro, hvor hun sammen med en række af landets bedste sejlere forbereder sig på næste års OL.

Prisen som Årets Sportsnavn uddeles ved showet Sport 2015 i Boxen i Herning den 9. januar.

Du kan se et portræt af den dygtige Horsens-sejler her