Horsens skal være universitetsby

De har det i landets største byer. Nu skal Danmarks ottende største by også være med på universitets-landkortet, mener en lokal politiker.

Hvis Horsens i fremtiden skal kunne sig udemærke blandt de større byer, er det nødvendigt at satse stærkt på forskning og uddannelse.
 
Det mener folketingskandidat og byrådsmedlem i Horsens, Paw Amdisen. Han er ligeledes formand for Bæredygtighedsudvalget i Horsens Kommune.
 
- Vi ved, at uddannelse og ikke mindst forskning er en af nøglerne til fremtidig vækst og udvikling. Derfor mener jeg, at det er afgørende, at Horsens som en de større byer i Danmark inden for en overskuelig fremtid bliver universitetsby, siger folketingskandidat i Horsens Paw Amdisen.

Han vil i sin kommende valgkamp kæmpe for, at der kommer en universitetsafdeling i Horsens, ligesom for eksempel Kolding har en afdeling af Syddansk Universitet.
  
- Står vi sammen lokalt og samler alle gode kræfter, så tror jeg bestemt, at det er realistisk at gøre Horsens til universitetsby med speciale i grøn innovation og teknologi?, siger Paw Amdisen, der også har taget sagen op med SF?s universitetspolitiske ordfører Jonas Dahl.