TV der bevæger dig

Horsens skal være universitetsby

Syddansk Universitet har en afdeling i Kolding. Nu vil Horsens også udemærke sig med et universitet.

De har det i landets største byer. Nu skal Danmarks ottende største by også være med på universitets-landkortet, mener en lokal politiker.

Hvis Horsens i fremtiden skal kunne sig udemærke blandt de større byer, er det nødvendigt at satse stærkt på forskning og uddannelse.
 
Det mener folketingskandidat og byrådsmedlem i Horsens, Paw Amdisen. Han er ligeledes formand for Bæredygtighedsudvalget i Horsens Kommune.
 
- Vi ved, at uddannelse og ikke mindst forskning er en af nøglerne til fremtidig vækst og udvikling. Derfor mener jeg, at det er afgørende, at Horsens som en de større byer i Danmark inden for en overskuelig fremtid bliver universitetsby, siger folketingskandidat i Horsens Paw Amdisen.

Han vil i sin kommende valgkamp kæmpe for, at der kommer en universitetsafdeling i Horsens, ligesom for eksempel Kolding har en afdeling af Syddansk Universitet.
  
- Står vi sammen lokalt og samler alle gode kræfter, så tror jeg bestemt, at det er realistisk at gøre Horsens til universitetsby med speciale i grøn innovation og teknologi?, siger Paw Amdisen, der også har taget sagen op med SF?s universitetspolitiske ordfører Jonas Dahl. 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden