Horsens tænder lys for ofrene i Orlando

Søndag aften holder Horsens Klosterkirke og foreningen Paletten en mindehøjtidelighed for terrorofrene i Orlando.

For en uge siden blev USA ramt af det værste masseskyderi i nyere tid. 49 personer blev dræbt og 53 blev såret, da den 29-årige Omar Mateen åbnede ild i på natklubben Pulse i Orlando. Natklubben er kendt som en bar for homoseksuelle.

Søndag aften klokken 20:00 danner Horsens Klosterkirke rammen om en mindehøjtidelighed for de mange terrorofre. Bag arrangementet står foreningen Paletten, som er et vejledningssted for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner. Foreningen føler derfor et særligt bånd til terrorangrebets ofre.

- Vi mødes fordi vi i virkeligheden alle er ramt. Vi har alle mistet. Vi er alle efterladte, hver eneste gang et uskyldigt menneske dør. USA kan virke som langt væk, når man har sin daglige gang i Danmark. Men vold og had skal altid tales i mod, skriver Paletten på sin facebookside.

Alle er inviterede til aftenens mindehøjtidelighed, hvor de fremmødte vil tænde lys for de dræbte og alle dem , som har mistet en ven eller et familiemedlem i masseskyderiet. Derudover vil både kirkens sognepræst og formanden for Paletten holde en lille tale. Og så vil højtideligheden blive sluttet af med fællessang og et minuts stilhed.