Horsens topper Superligaen efter sejr over Silkeborg

Horsens slog fredag Silkeborg med 1-0 i Alka Superligaen og rykker dermed op på en midlertidig førsteplads

Horsens hev en 1-0 sejr i land på hjemmebane over Silkeborg, da de to mandskaber fredag aften tog hul på fjerde runde af Alka Superligaen.

Med sejren er Horsens nu nyt tophold i ligaen, mens Silkeborg indtager 11.-pladsen. Begge mandskaber har dog spillet en kamp mere end alle andre hold.

Horsens startede kampen som lyn og torden, og efter bare 45 sekunders spil fik de gule en kæmpe chance. Jeppe Mehl afsluttede på indersiden af stolpen, hvorefter Mikkel Qvist dog ikke formåede at omsætte returbolden til mål.

Fem minutter senere havde Simon Jakobsen lidt for godt fat i Bubacarr Sanneh i Silkeborg-feltet, hvilket resulterede i et straffespark til Horsens.

Det omsatte Kjartan Finnbogason utrolig sikkert og bragede hjemmeholdet i front.

Davit Skhirtladze misbrugte en stor kontramulighed efter 35 minutters spil, da han ikke udnyttede en situation, hvor Silkeborg var to mod én.

Begge mandskaber spillede med større intensitet i anden halvleg, og fem minutter efter pausen brændte Joseph Mensah en stor chance. Horsens-kanten blev spillet helt fri, men måtte se sit forsøg blive reddet af Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet.

Fem minutter senere var Dennis Flinta tæt på at udligne, da han var helt umarkeret på et hjørnespark, men han fik afværget sit hovedstød på målstregen.

Begge mandskaber havde flere gode muligheder for at putte bolden i nettet, men det blev aldrig til flere scoringer, og Horsens er dermed nyt tophold i Alka Superligaen.

Horsens og Silkeborg skal i næste runde af Alka Superligaen på to vidt forskellige opgaver. Silkeborg møder oprykkerne fra Helsingør på hjemmebane, mens Horsens skal til Parken og spille mod de forsvarende mestre fra FC København.