Horsens vandt - Sønderjyske tabte

AC Horsens fik en fin start på superliga-sæsonen med en sejr over oprykkerne fra HB-Køge. Sønderjyske tabte derimod hjemme mod FCK.

Oprykkerne fra HB Køge fik langt fra den bedste tilbagevenden til den bedste række, da holdet søndag løb ind i et 0-3-nederlag ude til Horsens.

Sidst HB Køge var i Superligaen rykkede holdet ud med et brag efter kun 19 point i 33 kampe, og bedømt ud fra premierekampen mod Horsens er det scenarie langt fra utænkeligt igen i denne sæson.
Hjemmeholdet satte sig fra starten tungt på kampen og kunne snildt have været foran med mere end det ene mål ved pausen. Det havde bestemt ikke været ufortjent.

HB Køge havde således svært ved at holde Horsens fra chancer, og de sjællandske gæster kunne i flere tilfælde slet ikke finde ud af at sparke simple løse bolde ud af eget felt.

Horsens var trods den klare sejr ikke synderligt godt spillende i sæsonpremieren, men kom alligevel frem til en del chancer, blandt andet som følge af fejl i HB Køge-forsvaret.

Lasse Kryger, Martin Retov og Issey Nakajima Farran scorede Horsens' mål.

Sønderjyske - FCK 0-2

Sønderjyske tabte premieren hjemme 0-2 til de danske mestre fra FC København foran 4.874 tilskuere. Det var ikke prangende af FCK, men holdet blev heller ikke synderligt udfordret i 2-0-sejren over Sønderjyske.

Da FC København i maj vandt Superligaen med 26 point ned til OB på andenpladsen, affødte det utvivlsomt en del forventninger fra omgivelserne til den efterfølgende sæson. De skulle indfries allerede på dag ét i den svære udekamp mod Sønderjyske.

Spillemæssigt var det ikke imponerende, hvad mesterholdet leverede, men det indfriede alligevel forventningerne om tre pointmed en 2-0-sejr på mål af César Santin og Dame N'Doye.
FCK var det bedste hold på banen i en kamp, der fra begge sider blev påbegyndt nervøst, men spillet blev bedre som første halvleg skred frem. Defensivt var der dog ikke altid helt styr på tingene hos mestrene.
Blandt andet fik Kenneth Fabricius en friløbe refter allerede to minutters spil, da FCK's bagkæde snorksov, og i øvrige situationer var der ligeledes en anelse for meget passivitet i forsvaret.

Det skabte et par gode muligheder til Sønderjyske, som pressede alvorligt på for et mål i kampens slutfase.

Offensivt så det fornuftigt ud for FCK - men ikke prangende. Der blev dog plads til en perle, da Dame N'Doye og César Santin i samspil stod bag det flotte 1-0-mål.

Efter pausen faldt tempoet hos begge hold, men det var generelt Sønderjyske, som i negativ forstand så mest forandret ud i forhold til sidste sæson.

Det udviste kun sjældent den ærgerrighed og evindelige fightervilje, som ellers har været en af faktorerne til, at det har overlevet i Superligaen, og selvom Kenneth Fabricius har fået sig en angrebsmakker i nytilkomne Tommy Bechmann, lå han alligevel ofte alene i front og kunne derfor ikke udrette det store.