Horsens vokser mest

Horsens har overhalet Aarhus og nu er nr. tre i Danmark i forhold til befolkningsvækst. Det fortæller Danmarks Statistik opgørelse af befolkningsudviklingen i 2015.

Horsens Kommune er nu Jyllands hurtigst voksende kommune, og på landsplan er det kun Furesø Kommune og Københavns Kommune, der vokser hurtigere end Horsens.

Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Tallene viser, at Horsens er vokset med knap 1400 borgere i 2015, hvilket svarer til en vækst på 1,59 procent.

Umiddelbart efter Horsens finder man en stribe hovedstadskommuner og sjællandske kommuner, mens Aarhus som eneste jysk/fynske kommune ud over Horsens dukker op i top 11 på listen med en vækst på 1,35 procent.

Ser man på befolkningsudviklingen i perioden fra 2008 til 2016 er Horsens nr. 3 i Danmark efter Hovedstadsområdet og Aarhus. Horsens har i den periode haft en vækst på 9,53 procent – kun overgået af Hovedstadsområdet med 12,07 pct. og Aarhus med 10,75 pct.

- Horsens er og skal være en vækstkommune for vækst er helt afgørende for vores fremtidige velfærd. Væksttallene er også væsentlige i forhold til den overordnede planlægning i Danmark ligesom virksomheder og investorer gransker tallene, når de er på jagt efter interessante kommuner at flytte til eller investere i, siger Horsens Kommunes borgmester, Peter Sørensen (S) i en pressemeddelelse om kommunens vækst.