Hospitalsklovne bliver en fast del af Børne- og ungeklinikken i Sønderborg

Under overværelse af Prinsesse Marie blev Sygehus Sønderjylland i dag et af de sygehuse, der kan tilbyde hospitalsklovne til de yngste patienter.

Landet over har røde næser, store sko og godt humør været med til at gøre tilværelsen for syge børn og deres familier lettere og sjovere mens de har opholdt sig på et hospital.

På Børne- og ungeklinikken i Sønderborg, hvor der hvert år er 3,000 indlæggelser, får de nu også glæde af hospitalsklovne. Derfor var prinsesse Marie i dag inviterede til teselskab, hvor klovnen, prinsesse og patienterne fik mulighed for at hilse på hinanden.

Ronnie Sommerlunds datter, Sienna, har kraft og har som følge deraf været indlagt på hospitalerne i Odense, Skejby og på Rigshospitalet.

- Alle de steder vi har været, hvor der har været klovne har det betydet rigtig meget. Det fylder rigtig meget for hende, når de kommer, siger Ronnie Sommerlund.

Han er ikke i tvivl om, at to ugentlige klovnebesøg vil gavne de indlagte børn på børneafdelingen i Sønderborg.

- De kan skabe et rum, hvor det er til at være og hvor det hele ikke handler om undersøgelser og om at være indlagt, i stedet skaber de et frirum, hvor det er rigtig rart at være, siger han