Hospitalsklovne efterlyser: Vil du være klovn?

Danske Hospitalsklovne spreder glæde blandt børn på både Esbjerg, Kolding og Aabenraa Sygehus. Men endnu flere børn skal i fremtiden kunne møde de rødnæsede humørspredere.

I øjeblikket kommer hospitalklovnene ud til cirka halvdelen af alle børn, der er indlagt. Men målet er at nå mange flere børn.

Derfor efterlyser Danske Hospitalsklovne seks nye talenter, der kunne tænke sig at starte på hospitalsklovneuddannelsen.

- En hospitalsklovn er mere og andet end en rød næse, sæbebobler og ballondyr. Det er en profession, der kræver artistisk talent, og i endnu højere grad opmærksomhed og indlevelse i barnets situation, skriver Danske Hospitalsklovne i en pressemeddelelse.

Derfor skal klovne-aspiranterne gennemgå en klovneuddannelse, som skal betales af egen lomme. Prisen er 25.000 kroner for uddannelsen.

I Esbjerg besøger klovnen Fiona de syge børn tre gange om ugen, mens det på i Kolding er Frøken Lakrids, Fru Ib, Theodor, Gummitud og Veranda, der på skift syv gange om ugen lægger vejen forbi det lokale sygehus.

Klovnene stilles gratis til rådighed for sygehusene.