TV der bevæger dig

Hun drømmer om en Oscar

Talent og målrettethed har nu fået Nanna Lund Nielsen ind på Bournemouth University

Det koster hende dyrt - mindst 300.000 kr. - men hun vil have en uddannelse som animator og tegner. Så nu tager hun til England.

Der er masser af kød og blod på billedet fra slagtehuset.

- Ja, jeg har en tendens til at bevæge mig rundt i det makabre, siger den 19-årige Nanna Lund Nielsen fra Hjerting ved Esbjerg.  

Et andet billede viser et hus ved nattetid. En hånd griber fat om en økse...

- Jeg kan godt lide den der tone af at noget er "off", at der måske snart sker noget grimt. Den tone vil jeg gerne have ind i mine film, siger hun.

Nu er hun - og hendes talent - på vej til Bournemouth University, hvor hun skal studere "Computer Visualisation and Animation". Altså tegnefilm og visuelle effekter på computeren.

02:04 Luk video

 

Truet af "Brexit"

Det er nemt at komme ind på universitetet. Men Nanna Lund Nielsens ansøgning og hendes billeder overbeviste "dommerkomiteen".

Gratis er det ikke. Den 3 1/2 år lange uddannelse koster 250.000 kr. Dertil kommer leveomkostninger i den sydengelske by. Men Nanna Lund Nielsen lader sig ikke gå på. I fire år har hun knoklet som tjener og pædagogmedhjælper for at tjene penge nok til uddannelsen.

Hun havde regnet med at skulle have arbejdet et år mere, men så fik  hun et stipendiat fra universitetet og samtidig kom den engelske udmelding af EU - det såkaldte "Brexit" - der truer med at gøre de engelske uddannelser dobbelt så dyre.

- Så nu tager jeg af sted og må så arbejde i Bournemouth for at klare den sidste stykke tid økonomisk, siger hun.

Ud med Barbie-dukkerne

Moderen Annalisa Lund Nielsen har set sin datter fra barnsben været vild med at tegne. Det var blyanten og aldrig Barbie-dukkerne, der var det spændende. Samtidig har hun set sin datter kombinere gymnasiet,  arbejdet og  Billedkunstskolen med succes.

- Hun har altid vidst, hvad hun ville. Og det her VIL hun, siger moderen.

Drømmen?

- At vinde en Oscar, griner hun.

Men mon ikke hun mener det lidt alvorligt?

 

 

 

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden