Hun er offer for netsvindler

Det begyndte med den store kærlighed og endte med trusler og forsøg på pengeafpresning. Bodil Danaa, Aabenraa, er blevet mange erfaringer rigere og 5.000 kroner fattigere efter et eventyr på en international datingside på nettet.

I september sidste år begyndte Bodil Danaa at skrive med en mand, der præsenterede sig som Michael Harris fra Alabama i USA. Han var 48 år, enkemand med to børn og job som ingeniør hos et olieselskab i Nigeria.

Michael Harris fik Bodil Danaa til at tro på, at han elskede hende.

- Intet på jorden kan stå i vejen for mig ægte kærlighed til dig, skrev han i en af sine talrige mails.

Michael Harris slog til, da hun sad på krogen. Han krævede penge, og i første omgang fik han 5.000 kroner til sin datters hospitalsregning. Senere bad han om langt større beløb.

- Han truede med, at hans venner i Danmark nok skulle finde mig, hvis jeg ikke betalte, fortæller Bodil Danaa.

Lyttede ikke til advarsler

Hendes børn og naboer advarede hende mod at blive forblændet.

- Men det blev jeg, så jeg hørte ikke efter, husker hun.

Bodil Danaa har siden konstateret, at Michael Harris opgav falske adresser og telefonnumre, og hans bankkonti stod aldrig i hans eget navn. Hun er også begyndt at undre sig over, at amerikaneren fra Alabama talte et gebrokkent engelsk. Gennem månederne havde de talrige telefonsamtaler.

Bodil Danaa har snakket med politiet om sagen, men det er begrænset, hvad politiet kan sætte ind af kræfter for at opspore den falske Michael Harris.

- Det bedste råd er, at man skal lade være med at sende penge til folk, man ikke kender, siger vicepolitiinspektør Hans Roost. der efterforsker økonomisk kriminalitet for Syd- og Sønderjyllands Politi.