Hun får kvinder op i det røde felt

Denne kvinde har et budskab. Hun vil fortælle håndværkerlærlinge, at byggeaffald skal behandles med omtanke, så det ikke kommer til at forurene naturen.

Kvinden har fået andre kvinder op i det røde felt. De raser mod Affald og Genbrug i Horsens Kommune, der har udgivet en kalender til elever på erhvervsskoler om håndtering af byggeaffald. Kalenderen er illustreret med fotografier unge kvinder og mænd, der er sparsomt påklædt.

- Det er under al kritik, at en offentlig instans gør kvinder til et seksuelt objekt. Man tror, at hvis man bare viser en kvinde i en bikini, så kan man få solgt sin vare. Man gør unge mennesker dummere, end de er, og det er trist, siger forkvinde i Dansk Kvindesamfund Lisa Holmfjord.

Billederne er nået helt til Europaparlamentet.

- Sikke noget mandschauvinistisk pis, skriver europaparlamentsmedlem Britta Thomsen (S) på Twitter.

Markedsføring

Britta Thomsen mener, at Horsens Kommune forbryder sig mod markedsføringsloven. Reklamer må ikke være kønsdiskriminerende eller fremstille mennesker som sexobjekter.

Horsens Kommune afviser kritikken.

- Det her er ikke markedsføring eller reklame. Det er en del af et undervisningsforløb rettet mod lærlinge. Formålet er, at de skal gemme og huske informationer om håndtering af affald. Derfor valgte vi at fremstille en kalender frem for en traditionel brochure, som formentlig var endt i papirkurven, siger sagsbehandler Anne Dorthe Christensen fra kommunen til Horsens Folkeblad.

Efter forkvinden for Dansk Kvindesamfunds opfattelse gør det ikke sagen bedre, at kalenderen også har billeder af mænd.

- Det gør sådan set ikke sagen bedre. Jeg synes, det er pjattet og for nemt bare at sige, nu smider vi en ung pige på forsiden, og så tager vi også en unge mand, for så er alle glade. Man tror, de kun er styret af deres seksualdrift. Der må være måder, der er bedre, for ungdommen er fornuftig nok, siger Lisa Holmfjord.