TV der bevæger dig

Hun køber det hele i Tyskland

Susanne Johannsen til fodspecialist i Tyskland. Hun køber praktisk talt alt syd for grænsen.

Susanne Johannsen sparer ikke kun penge på dagligvarer og tandlægebesøg. Hun føler sig også nødsaget til at få repareret bil og lavet fodindlæg i Tyskland. TV SYD sætter fokus på grænsehandel.

TV SYD følger Susanne Johansen på en tur syd for grænsen. I dag skal hun have lavet fodindlæg. De koster det halve syd for grænsen- og så har hun endda et kommunalt tilskud med.

Søndag fortalte TV SYD, hvor mange autoværksteder, som er trængt af lavere priser på tyske værksteder. Allerede i maj var det detail-handelen i en zone ved grænsen, som udsendte et nødråb til politikerne.

10.000 jobs

Grænsehandelen koster op mod 10.000 danske arbejdspladser, mener den konservative Mike Legarth, Vamdrup. Han kalder de høje afgifter en kæmpe-fejl, og han frygter, at politiker-kollegerne på Christiansborg ikke ved, hvor stort problemet er.

Kæmpefejl

Mike Legarth er gæst i TV SYDs studie.

Mike Legarth er gæst i TV SYDs studie kl. 19.30. Her diskuterer han med socialdemokraternes Benny Engelbrecht, Gråsten, som skal forsvare regeringens politik i grænselandet.

- Det er en kæmpefejl, at vi er blevet ved med at hæve afgifterne, fordi vi skulle bruge nogle penge på Christiansborg, siger Mike Legarth. Og så har vi ladet det gå ud over hele Sønderjylland.

De Konservative vil i de kommende finanslovsforhandlinger kræve, at afgifterne på øl og sodavand i Danmark sættes ned til tysk niveau.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden