Hund gør livet lettere for krigsveteran

Servicehunden Dolly har gjort livet nemmere at leve for Flemming Nielsen, der har posttraumatisk stress syndrom.

Servicehunde kan bruges til at hjælpe blinde over vejen og fysisk handicappede med de daglige gøremål. Men de veltrænede hunde kan også hjælpe mennesker med psykiske skader som for eksempel krigsveteraner.

Flemming Nielsen fra  Haderslev fik for seks år siden konstateret posttraumatisk stress syndrom. Det er kommet i kølvandet af, at han har været udsendt som sygepasser i både Afghanistan, Irak, Kosovo og Bosnien.

Tilbage i december 2016 flyttede hunden Dolly så ind hos Flemming Nielsen. Hun er specialtrænet til at reagere døgnet rundt, når han bliver urolig og angst.

- Hun har givet mig ro og gjort, at jeg kan tillade mig at sænke paraderne, prøve at slappe af og have lidt mere overskud til familien, siger Flemming Nielsen til TV SYD.

Han fortæller, at han før i tiden kunne gå op og ned af gaden, når han fik mareridt for at finde ud af, om det, han havde drømt, var virkelighed eller bare en drøm.

- Hun er der om natten, når mareridtet er der. Når jeg vågner med et sæt, så skal jeg bare række hånden ud, så har jeg en tunge på hånden eller en snude, der snuser, og en hale der klapper. Så ved jeg, hun er der, og så kan jeg slappe af siger Flemming Nielsen til TV SYD.

Han håber, at alle veteraner, der har overskuddet, kan få en servicehund.