Hundelort giver nabofejde

Hunde er en af de værste syndere, når det kommer til nabostridigheder - ikke mindst på grund af deres efterladenskaber.

En hunde-hømhøm under skoen kan få de fleste op i det røde felt, og er det naboens hund, der har efterladt sig en lort på gaden, er der næsten garanti for en nabokrig.

Ifølge Boligselskabernes Landsforening er hunde og deres efterladenskaber nemlig – sammen med tv-pakker – den hyppigste årsag til konflikter mellem lejere. 

I AAB's afdeling Møllevang i Vejle har hundelorte også været et problem, og igennem tiden har der været mange afstemninger om hunde. Beboeren Kim Bøgh Andersen stemmer altid imod af flere årsager.

-Der kan være støj fra eksempelvis hunde, der er alene, eller katte, der kradser. Men det altoverskyggende er jo selvfølgelig deres efterladenskaber, siger han til TV SYD.

Andre beboere har ikke noget imod, hvis naboen får en lille hund.

-Hvis den ikke er større end en stor kat, så synes jeg, det er fint nok. Det ville ikke genere mig, men jeg synes, det er synd at have en stor hund, siger Kaj Hansen til TV SYD.

Hund og kat er tilladt i 55 procent af AAB's boliger i Vejle. Det svarer nogenlunde til fordelingen på landsplan, der dog er en smule lavere.

Ifølge formanden for AAB Vejle, Hans Helge Andersen, er det ikke alle boligforeninger, hvor det er tillad at have hund, der har konflikter. 

-De steder, hvor efterladenskaberne bliver samlet op, der har vi heller ikke konflikten mellem de lejere, der har husdyr, og de som ikke har husdyr, siger han til TV SYD.