Hunden Pippi lærer 10-årige Freya at læse

Freya Corty Spetzler har svært ved at læse. Derfor får hun nu hjælp af hunden Pippi, som hjælper med sin rene tilstedeværelse.

Vi husker det sikkert alle fra skoletiden. Læreren nævner pludselig ens navn, og så er det din tur til at læse højt for hele klassen. Tungen slår knuder, allerede inden man har sagt det første ord.

Den følelse kender 10-årige Freya Corty Spetzler også.

- Når jeg skal læse op for nogen eller gå op og vise et eller andet, så bliver jeg genert, siger Freya Corty Spetzler til TV SYD.

quote

Pippi griner ikke af hende, men lader Freya være sig selv, så hun læser så godt, som hun kan. Nu er hun "programmeret" lidt om, så det er en succes at læse.

Jette Olesen, Pippis ejer

Hun har svært ved at læse op i klassen, men ikke når hun er sammen med læsehunden Pippi, der er en knapt to år gammel Cavalier King Charles - med særlige evner.

- Jeg synes, det går godt. Det er også hyggeligt, fordi man læser for en hund.

Pippi siger ikke meget, men er blot til stede. Det er netop det, der gør hende til en god læsehund.

- Hun dømmer ikke hvordan Freya læser eller om der er forkerte ord. Hun griner ikke af hende, men lader Freya være sig selv, så hun læser så godt, som hun kan. Nu er hun programmeret lidt om, så det er en succes at læse, forklarer Pippis ejer, Jette Olesen.

quote

Når jeg skal læse op for nogen eller gå op og vise et eller andet, så bliver jeg genert.

Freya Corty Spetzler, skoleelev, Fredericia 

Jette og Pippi hjælper frivilligt til på Fredericia Bibliotek. Det glæder Freyas mor.

- Vi kan sagtens mærke forskel på hendes læsning. Hun vælger nogle sværere bøger end før. Det klarer hun med bravur, siger Pernille Spetzler.

En række andre biblioteker i Danmark gør brug af en læsehund.