Hundepark i Esbjerg har lorteproblemer

Esbjergs nye Park skulle være grøn og hyggelig, men hundeluftere der ikke kan samle op efter deres hunde skæmmer området.

Sidste år fik Esbjerg en park til fem millioner kroner, I.C. Møllerparken. Da den blev indviet var lykken stor, men i dag, ti måneder efter parkens åbning, er det billede noget mere mudderet.

Og det det netop noget, der ligner mudder, men som er meget værre at få under skoen, der er grund til balladen; for parken den flyder med hundelorte.

For mange af brugerne har tilsyneladende svært ved at rydde op efter dem selv og deres firebenede venner. En af de hundeluftere TV SYD i dag snakkede med fortalte, at han oftest bare sparker lorten ind til siden. Og sådan er der åbenbart mange der tænker i Esbjergs største park.

Kommunen har fået flere klager over problemet, men de mener, at det er brugernes eget ansvar.

- Det burde jo ikke være en kommunal opgave, at man skal ud og samle hundelorte op efter hundeejerne. Er det din hund, så er det også din lort, også må folk også selv samle lorten op, når de lufter deres hund i byens parker, siger Anders Kronborg, Formand for Teknik & Byggeudvalget i Esbjerg til TV SYD

Vej og Park i Esbjerg bruger ikke ressourcer på at fjerne lortene fra parken.