Hundredvis af ansøgere til hvert akutjob

Mange arbejdsløse er villige til at køre langt for at få et akutjob.

En rundringning til en stribe private arbejdsgivere med opslåede akutjob viser, at der er stormløb på de akutjob, som appellerer bredt, og som både ufaglærte, faglærte og folk med længere uddannelser kan søge. Akutjob appellerer ikke mindst til de over 50-årige ifølge arbejdsgiverne.

»Servicemedarbejder til forefaldende arbejde i såvel køkken, cafeteria og på kontor« stod der i en jobannonce fra Helle Hallen i Varde kommune for to uger siden.

Stillingen blev opslået ledig som akutjob, og der kom 130 ansøgninger, hvor af de hundrede var arbejdsløse, som var tæt på at falde ud af dagpengesystemet.

- Det er frygtelig mange mennesker, der gerne vil have sådan et job. Og da jeg læste ansøgningerne, gik det op for mig, at folk virkelig er desperate for at komme i job og bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet, siger Henning Mernø, som er direktør for Helle Hallen., til Ugebrevet A4.

Han fortæller, at der i bunken af ansøgere var der folk fra Fyn, Horsens og Åbenrå, som skulle bruge lang tid på transport hver dag, men var villige til at gøre det for at bevare retten til dagpenge.

Direktør for Solo Rengøring i Fredericia Paul Henrik Dyrvig kan fortælle samme historie. Til et akutjob om rengøringsassistent kom der på få dage godt 100 ansøgninger.

- Jeg fik ansøgninger helt fra København, og der var også ansøgere med lange uddannelser i bunken. Den desperation, som de arbejdsløse føler lige nu, slog mig virkelig, siger han.

Også på dynefabrikken Dykon i Lunderskov væltede det ind med mere end 200 ansøgninger til et akutjob som industrisyerske med fire faste aftenvagter om ugen.

- Det er altid vanskeligt at få nye medarbejdere til de faste aftenvagter, men her var der overraskende mange ansøgere. Og de kom fra hele landet, fortæller HR-chef fra Dykon Camilla Fredholm.