Hurtigere udrykning på tværs af kommunegrænser

​​​​​​​Når brandalarmen lyder, må brandbilerne i trekantområdet nu køre over kommunegrænserne. Den nye aftale skal sikre, at TrekantBrand fungerer som ét fælles brandvæsen.

Hvis du bor i udkanten af en kommune, og der opstår brand i din bolig, skal du ikke længere frygte, at du skal vente længere, fordi det er din egen kommunes brandvæsen, der skal rykke ud.

quote

Det er betryggende for borgeren, det er også godt for brandfolkene.

Ib Kristensen (V), borgmester i Billund og formand for Beredskabskommissionen i TrekantBrand

Byrådene i Kolding, Fredericia, Billund, Middelfart, Vejen og Vejle har nu besluttet at tage det sidste skridt mod en sammensmeltning af deres beredskab, så det er de brandfolk, der er tættest på uheldsstedet, der skal rykke ud – uanset hvilken kommune, det brænder i.

- Det er det eneste rigtige, og det er også en af grundene til, at vi har lavet det fælles TrekantBrand. Det er jo for at give en større sikkerhed for borgerne, og hvis vi så også kan gøre det lidt bedre og lidt billigere, så kan alle være rigtig godt tilfreds, siger borgmester i Billund Ib Kristensen (V), der også er formand for Beredskabskommissionen i TrekantBrand og konkluderer:

- Det er betryggende for borgeren, det er også godt for brandfolkene.

Starttidspunkt kendes ikke

TrekantBrand beskæftiger cirka 500 brandfolk fordelt på 20 brandstationer, og så dækker de 20 procent af risikovirksomhederne i hele Danmark, fortæller Ib Kristensen i en pressemeddelelse.

Derfor er det også et stort arbejde, der nu er i gang for at få implementeret den nye sammensmeltning. Teknikken skal ændres – kort og data hos beredskaberne skal laves om. På grund af den store omstrukturering, vides det heller ikke, hvornår brandbilerne i Kolding er klar til at køre til Fredericia.

- Det (hvornår systemet er klart red.) tør jeg ikke svare på, men man er i fuld gang med at ændre det, siger Ib Kristensen.