TV der bevæger dig

Huskøbere kan stadig prutte om prisen

Hussælgere må stadig gå ned i pris.

I Syd- og Sønderjylland er prisen på villaer og rækkehuse langtfra kommet op på samme niveau som før finanskrisen i 2008, og køberne har stadig gode muligheder for at presse udbudspriserne ned.

Det viser en opgørelse fra fjerde kvartal 2013 fra boligsiden Boliga.

I Vejle er villaer og rækkehuse med en gennemsnitlig udbudspris på knap 1,5 millioner kroner blevet solgt 106.000 kroner under udbudsprisen. Et afslag på 7,7 procent.

I Kolding var den gennemsnitlige udbudspris på knap 1,8 millioner. Her var afslaget på 128.000 kroner eller 7,5 procent.

Huse i Horsens blev sendt på markedet til 1,4 millioner kroner i gennemsnit. De blev solgt med et afslag på knap 100.000 kroner eller 7,1 procent.

I Sønderborg var udbudsprisen på knap 1,5 millioner kroner. Køberne fik et afslag på 80.000 kroner eller 6,5 procent.

I Esbjerg V var afslaget på 112.000 kroner af en gennemsnitlig udbudspris på knap 1,9 millioner kroner. En rabat på 5,3 procent.

I Fredericia var udbudsprisen på 1,4 millioner kroner i gennemsnit. Den blev forhandlet godt 95.000 kroner ned. Et afslag på 7,3 procent.

Spar Nord har på grundlag af tal fra Realkreditrådet beregnet, at boliger i Region Syddanmark handles til priser, der er 17 procent lavere end før finanskrisen.

 

Fakta:

På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet er ikke alle tinglysninger for 4. kvartal 2013 indløbet. Boliga anslår, at talgrundlaget er baseret på 60-70 pct. af handlerne.

Forskellen mellem udbuds- og salgsprisen er defineret som forskellen mellem den sidst kendte udbudspris for boligen og den endelige salgspris, populært sagt "forhandlingsrabatten". Der er kun medtaget byer med minimum 20 salg i 4. kvartal 2013.
 

 

Boligsiden Boliga

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden