TV der bevæger dig

Husleje kan sende teaterforening til konkurs

Foto: Google Streetview

Vejle Musical Teater er på randen af konkurs. Trods 65.000 kr. i overskud fra billetindtægt fra årets forestilling med Elvis-musik, mangler der penge i kassen, fordi huslejen er 100.000 kr.

Allerede nu står det klart, at der næppe bliver flere opsætninger i Vejle Musikteater i foreningens regi, skriver vafo.dk.

- Og musikteatret har tilbageholdt overskuddet fra billetsalget til dækning af huslejen. Det er klart, at så er der ikke grundlag for at svare de medvirkende i forestillingen hver sit, fortæller foreningens formand Jørgen Nitschke i onsdagens Vejle Amts Folkeblad.

Vejle Musical Teater drives af en forening. Og erfaringen viser, at høj husleje ikke gør det muligt at holde forestillinger i Vejle Musikteater.

Foreningen har drøftet muligheden for at flytte til DGI-huset, hvor huslejen er mindre. Men så skal der lejes meget teknisk udstyr, så den mulighed er urealistisk. Tilbage står den mindre Nicolai Scene i Torvehallerne, men der kan være færre tilskuere.

Vejle Musical Teater opførte i begyndelsen af måneden musicalen "All Shook Up" med 20 Elvis-numre. Billetsalget skuffede, og kreditorerne har accepteret kun at få 60 pct. af deres tilgodehavende.

Teaterforeningen holdt onsdag møde med Vejle Kommune, som har givet 25.000 kr. i underskudsgaranti. Men ifølge Vejle Amts Folkeblad har politikerne sagt nej til mere støtte.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden