Hvad er ligheden mellem en dildo og Mobile Pay?

Svaret er, at de er kommet på museum. Sammen med 48 andre eksempler på design, der har gjort en forskel og udstilles på Koldinghus.

I anledning af Designskolens 50 års jubilæum åbner udstillingen ”Beyond Icons” på Koldinghus den 2. juni. 50 danske og internationale kunstnere, politikere, videnskabs- og erhvervsfolk har peget på design, som gør en forskel. Enten for mennesker, miljøet eller en branche. Ofte uden at vi tænker over det.

På udstillingen, som er åben frem til slutningen af oktober, kan bl.a. ses en støjsvag farsrører, De blå Cykelstier, Kevi-hjulet, DSBs Stillezoner, en vibrator, stomi-trussen og Mobil Pay.  Nå ja, så er der også lynlåsen, hajfinne-dåseåbneren, Spiralizer og en vandkaraffel.

TV SYD+ har besøgt Koldinghus i dag med serien I godt Selskab. Der arbejdes på at stille udstillingen op, så kulturminister Mette Bock kan åbne den 1. juni.

Rektor for Designskolen Kolding, Elsebeth Gerner, har peget på stomitrussen:

- For mig er det svært at forestille mig noget mere grænseoverskridende end at få afføringen ud igennem siden. Derfor er det så desto mere opløftende at se, hvordan designere kan hjælpe os med fortsat at være aktive og dermed en del af fællesskabet, selv om vi bliver syge.

Der arbejdes på at stille udstillingen op. Den åbner om goddt en uge.
Der arbejdes på at stille udstillingen op. Den åbner om goddt en uge.
Foto: Frederikke Langer, TV SYD