Hvem redder dig, når dit hjerte stopper?

Fredag er hjertestarterdag, hvor man i hele Syd- og Sønderjylland kan lære at starte hjerter.

D. 16. oktober er hjertestarterdag i hele Europa. Det bliver i Syd- og Sønderjylland markeret med en række gratis kurser i førstehjælp.

Et af kurserne finder sted i Vejen, hvor Inga Vestergaard er mødt op sammen med sin mand. De gør alt sammen fortæller hun, og netop derfor er de sammen taget på førstehjælpskursus.

- Det er lige vigtigt for os begge, at vi kan give førstehjælp. Det kan jo lige vel ske for den ene som den anden eller andre i vores omgivelser. Det ved man ikke, siger Inga Vestergaard til TV SYD.

 

 

At førstehjælp er vigtigt at kunne bekræfter instruktøren på kurset, Christa Pedersen.

- 1 ud af 10 vil opleve det på et tidspunkt, og ud af dem er der en 4-5 stykker, der ikke ved, hvad de skal gøre ved det. Og det er jo rigtig skrækkeligt. Dels for den, der har fået hjertestop. Men også for den, der ikke kunne gøre noget, for det vil man gå og tænke over i lang tid. Hvis man har gjort, hvad man kunne, så kan man bedre klare, at det måske ikke lykkedes, siger Christa Pedersen til TV SYD.

Hun minder også om, at vi alle har gavn af, at flere kan førstehjælp.

- Vi vil jo alle sammen gerne have noget hjælp, hvis nu det var os, der var udsat for et hjertestop, siger Christa Pedersen.

Skulle man have fået blod på tanden og lyst selv at lære førstehjælp, så er listen over hjertestarterarrangementer i det syd- og sønderjyske at finde på hjertestarterdagens hjemmeside.