Hvem scorer alle de ledige Carl Holst-stemmer ?

Ved valget for fire år siden fik den tidligere regionsrådsformand hele 94.147 stemmer. Nu drømmer flere politikere om, at krydset i stedet bliver placeret hos dem.

Da Carl Holst for fire år siden var på valgkortet til regionsrådsvalget, blev han med 94.147 personlige stemmer, den næststørste stemmesluger i hele Danmark.

Men nu har Carl Holst skiftet Region Syddanmark ud med en karriere i Folketinget. Dermed er der mange ledige stemmer, som politikerne ved det kommende regionsrådsvalg kæmper om.

To af dem er Villy Søvndal, der er SF´s spidskandidat, og den nuværende regionsrådsformand Stephanie Lose fra Venstre.

- Det sidste valg i 2013, var det bedste for Venstre overhovedet, hvor vi gik to mandater frem. Så det er søde drømme, hvis vi kan holde de mandater, siger Stephanie Lose, til TV SYD.

quote

Det sidste valg i 2013, var det bedste for Venstre overhovedet, hvor vi gik to mandater frem. Så det er søde drømme, hvis vi kan holde de mandater

Stephanie Lose, Formand, Venstre, Region Syddanmark

Også Villy Søvndal håber, at det lykkes at få del i de mange ledige stemmer.

- Jeg tror, at folk er meget optaget af, hvad det er for et menneske, der stiller op. Jeg fortæller, hvad det er, vi går til valg på, og så må folk jo sætte deres kryds efter deres bedste overbevisning, siger Villy Søvndal, til TV SYD.

Carl Holst selv røg ind i en større mediestorm, efter at han forlod posten i regionen, men om det får betydning, når der skal sættes stemmer, det afgør vælgerne på tirsdag.