Hvem skal betale?

I 12 år har den kommunale kasse betalt for akutberedskabet på Nordals. Nu sendes regningen videre til rette modtager - Region Syddanmark.

Siden 1998 har først Nordborg Kommune og siden Sønderborg Kommune betalt for et akutberedskab på Nordals, selvom det ifølge loven er regionens ansvar, at borgerne har et akutberedskab i udkantsområderne.

Det daværende Sønderborg Amt fik i 1998 dispensation for at betale regningen for akutberedskabet. Nordborg Kommune indgik ved den lejlighed en aftale med Danfoss om at deres akutberedskab skulle være døgnbemandet og dække hele Nordals og ikke kune Danfoss' egen virksomhed.

Den aftale udløber i år, og nu skal der findes en ny løsning inden 1. januar 2011.

Vedkender ansvaret

Sønderborg Kommune oplyser, at den døgnbemandede akutbil koster omkring 1,7 mio. kr. årligt. Men nu skal kassen altså smækkes i fra næste år.

Borgmester i Sønderborg Kommune, Aase Nyegaard, holder i øjeblikket møder med Region Syddanmark om en ny beredskabsordning. Hun fortæller i en pressemeddelelse til TV Syd, at Region Syddanmark på et møde i torsdags vedkendte sig ansvaret for akutordningen.